Tarief Stoelmassage

Stoelmassage Tarieven

Het tarief van een stoelmassage van 20 minuten voor eenmalige opdrachten is bij ons €23,75 exclusief btw . Het tarief voor langlopende opdrachten is afhankelijk van de duur van de opdracht en het aantal deelnemers. Voor doorlopende opdrachten geldt een minimum tarief van €20 en een maximum tarief van €23 excl BTW per massage. Het minimum aantal deelnemers per sessie is 9. Er is geen maximum aantal deelnemers. Reiskosten en pauzes zijn voor rekening van de masseur en worden dus niet in het tarief berekend. Het tarief voor stoelmassage is aftrekbaar van de belasting. Tevens is de btw aftrekbaar.

Stoelmassage is een zeer effectieve manier om ziekteverzuim door werkstress te voorkomen. Uit onderzoek blijkt, dat men zich na enkele behandelingen fitter en energieker voelt en het ziekteverzuim door stressklachten aanzienlijk daalt.

Een structurele inzet van stoelmassages levert daarnaast een belangrijke bijdrage aan de gezondheid en het welbevinden van uw personeel, waardoor uw onderneming eenvoudigweg beter functioneert. Verder is stoelmassage bij een structurele inzet fiscaal aftrekbaar, waardoor de kosten nog eens verder worden gereduceerd.

Als het ziekteverzuim door duurzaam werken – waaronder gezondheidsbevorderende maatregelen zoals stoelmassages op de werkplek – met 1% daalt, scheelt dat per werknemer ongeveer 400 euro per jaar. Gezonde werknemers zorgen ook voor een hogere productiviteit. Als die door duurzaam werken met 1% toeneemt, dan levert een gemiddelde toename van 953 euro per werkzame Nederlander op. Uit onderzoek blijkt dat een vermindering van ziekteverzuim met 1% door stoelmassage zeker geen onrealistische aanname is.

Een ziektedag kost een bedrijf gemiddeld 300 Euro (ArboNed) per werknemer. Dat wil zeggen: als de stoelmassage minstens 1.5 ziektedagen per werknemer per jaar voorkomt dan is dat genoeg om ons 25 keer per jaar, dus ongeveer eens in de twee weken langs te laten komen!